top of page

Психологически консултации

психологически консултации

   Психологичните консултации са една незаменима възможност да погледнете на проблемите си под друг ъгъл и това да спомогне тяхното решение.

   Като възрастни ние сме натоварени с множество социални роли: като деца, като родители, като партньори, като любовници, приятели или като професионалисти, но не винаги съумяваме да оправдаем своите вътрешни или външни очаквания.

   Много често се озоваваме в омагьосания кръг на фразата „защо все на мен ми се случва“, без да подозираме, че в голяма степен самите ние режисираме своите бъдещи проблемни ситуации. Понякога не виждаме път напред, а сме сложили превръзка на очите, която ни пречи да разберем, че именно тази превръзка е изтъкана от предразсъдъци, теми табу, негативни вярвания за себе си или деструктивни стереотипи.

   За жалост попадаме и в клопката на минали събития, които паразитно се хранят от настоящето ни, изпиват щастието и съня и ни пречат да се движим в посоката, за която сме мечтали. 

   На фона на житейските изпитания преминаваме и през различни кризи на възрастта, преживяваме болезнени раздели, сблъскваме се със смъртта на любими хора, проядени сме от усещане за самота или ниска самооценка.

   Причините да потърсите психолог могат да бъдат стотици, но по-важно е да го направите навреме. В света, в който живеем  и интензивността на всички стресиращи събития около нас, ни подсказват, че всеки един интелигентен и осъзнат човек, който иска да се погрижи за своето ментално здраве, е желателно да посещава психолог.

   Важно е да се отбележи, че посещенията при психолог могат да ви помогнат да се освободите от силно въздействащите чувства на страх, тревожност, безпокойство, несигурност. Ще помогнат да се справите със стреса, нервността, раздразнението и гнева.

   Посещенията при психолог не са обвързващи и позволяват да са краткосрочни, разбира се това много зависи от природата на проблемите, стресовите фактори и нивата на тревожност. 

   За жалост в България твърде често се търси помощта на психолог, когато симптомите са станали изключително остри, болезнени и затвърдени във времето. Това се случва най-вече заради деструктивното схващане, че който ходи на психолог е „луд“, или заради етикети, които могат да ни залепят хората около нас.

   В нашето съвремие е съвсем нормално интелигентният човек да посещава психолог, не само за да изследва себе си и да има достъп до своите вътрешни ресурси, но и за да се развива личностно и  професионално. Психологът може да даде подкрепа и доверие в тежък проблем или период и то такива, каквито много често и най-близките ни не могат да окажат. 

Темите и нашите разговори са под строгата конфиденциалност.

 

Вид на срещи: на живо / онлайн

Времетраене: 50 мин.

Цена: 95 лв.

bottom of page